Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hindistancevizli bomba kek
Hindistancevizli bomba kek
Pratik Hindistancevizli bomba kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
6 adet yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
6 kahve fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
2 adet muz
kreması için: 7 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1 kg süt
6 çorba kaşığı hindistancevizi
125 gram eritilmiş margarin

Hazırlanışı: Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Ayırdığınız hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün. Hamurun kalan yarısına kakao ilave edip, karıştırın. Kakaolu karışımı da sade hamurun yanına aynı şekilde dökün. 179 derece fırında pişirin. Pişen sıcak pandispanyanın bir kenarına 2 adet muzu bütün koyun ve rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Birkaç dilimi ayırıp, kalanını yuvarlak ve derin bir kaba ortası alçak, kenarlar dolu kalacak şekilde sıkıca bastırıp dizin. Diğer tarafta krema için, tozşeker, mısır nişastası, un ve sütü çırpın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız kremayı hindistanceviziyle 5-10 dakika çırpın. Daha sonra margarini ilave edip, çırpmaya devam edin. Ilık kremayı kek dilimlerinin ortasına dökün. Ayırdığınız dilim keklerle üzerini kapatın. Yarım saat buzlukta beklettikten sonra buzdolabı katına alın ve bir gece bekletin. Ters çevirip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.


Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri