Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu kepekli kek
Havuçlu kepekli kek
Pratik Havuçlu kepekli kek Tarifi

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... Home Store Cafe'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Malzemeler:
5 Adet rendelenmiş havuç
240 gr pekmez
100gr zeytinyağ
50gr esmer şeker
4 adet yumurta
270gr kepek unu
60gr kepek
10gr kabartma tozu
5gr tarçın
5gr vanilya

Hazırlanışı: İlk önce yumurtalar rengi beyaza dönene kadar karıştırılır, ardından şeker ilave edilir ve  şeker tamamen eriyinceye kadar çırpılır. Bu karışıma ağır ağır pekmez ilave edilir, yavaş yavaş karıştırılır. Yavaşca zeytinyağı konulur ve karıştırmaya devam edilir. Sonra havuç eklenir, malzemeyle birlikte iyice karıştırılır. Un elenerek ilave edilir. Kepekli unun kepekleri de içine atılır. Hafifçe karıştırdıktan sonra yavaşça kabartma tozu, tarçın ve vanilya konulur. Kepek ilave edilir, tüm malzemeler iyice karıştırılır. Kalıplara dökülür. 170 derecede ısınmış fırına pişirilir.

Aşçının notu: Mikser yerine el çıprıcısını tercih edelim. Çünkü el çırpıcılarıyla kek daha güzel kabarıyor ve daha hacimli oluyor.
Kekin daha iyi kabarması için unun elenerek konulmasını tavsiye ediyoruz.

Bu keki dilerseniz cevizli de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...



Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri