Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu kek
Havuçlu kek
Pratik Havuçlu kek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için: 4 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Karıştırıp, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, malzemeyi boşaltın. 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Ayrı bir yerde pudraşekeri ve limon suyunu çırpıp, kekin üzerine gezdirin. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın.


Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Osman Salkım'dan pratik bir ahtapot yemeği tarifi

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri