Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Damla çikolatalı ve fındıklı kek
Damla çikolatalı ve fındıklı kek
Pratik Damla çikolatalı ve fındıklı kek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
150 gram tereyağı
2.5 kahve fincanı esmer şeker
4 yumurta
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gram damla çikolata
1 su bardağı çekilmiş fındık
bir tutam tuz
süslemek için: 150 gram bitter çikolata
2 damla vanilya esansı
2 çorba kaşığı krema
çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı: Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Damla çikolata, fındık ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İki damla vanilya esansı ve 2 çorba kaşığı kremayı ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı kekin üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşanti ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri