Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Damalı baton kek
Damalı baton kek
Pratik Damalı baton kek Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
350 gram margarin
350 gram pudraşeker
6 yumurta
2 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kakao
350 gram kayısı reçeli
üzeri için: 2 paket bitter çikolata
2 paket beyaz çikolata

Hazırlanışı: Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu ve vanilya ile harmanlayıp karışıma ilave edin. Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru 2’ye bölün. Yarısına kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Biri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde edeceksiniz. Hamurları kalıplara boşaltıp ikisini aynı anda önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın. Düz bir zeminde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin. Sade ve kakaolu bir kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan 2 kek dilimini değişimli olarak, yani sadenin üzerine kakaolu, kakaolunun üzerine sadesi gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Kekin üzerine önce bitter çikolatayı sonra beyaz çikolatayı gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri