Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli kahveli kek
Cevizli kahveli kek
Pratik Cevizli kahveli kek Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Kek için:
2 adet yumurta
2/3 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı süt
50 gram margarin (eritilmiş)
yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 tatlı kaşığı kakao
2 su bardağı un
krema için: 2 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı pirinç unu
2 su bardağı süt
vanilya
karamel için: 1 çay bardağı tozşeker, 1 çay bardağı su
süslemek için: 1-1.5 su bardağı bütün ceviz içi

Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30-40 dakika pişirip, soğutun. Ayrı bir yerde kreması için tozşeker, buğday nişastası, pirinç unu, süt ve vanilyayı karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp ılıtın. Kremayı kekin üzerine döküp, cevizleri dizin. Karamel için, tozşekeri tavaya koyup, şeker eriyince ocaktan alın. Üzerine suyu döküp, tekrar ocağa koyun. 2-3 dakika karıştırıp, kıvamına gelmesini bekleyin. Hafif soğuyunca cevizlerin üzerine döküp servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri