Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli Üzümlü Kek
Cevizli Üzümlü Kek
Pratik Cevizli Üzümlü Kek Tarifi

Malzemeler:
3 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı süt
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
1 çay bardağı ceviz.
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
 
Hazırlanışı:
Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.
Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servise sunun.


Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri