Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelyeli pastırmalı tuzlu kek
Bezelyeli pastırmalı tuzlu kek
Pratik Bezelyeli pastırmalı tuzlu kek Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
Bir buçuk su bardağı haşlanmış bezelye
3 adet yumurta
6 dilim ince kıyılmış pastırma
4 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 adet ince kıyılmış sivri biber
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin. En son kekik, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte bir cam kaba veya kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 174 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Dilimlendikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri