Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelyeli pastırmalı tuzlu kek
Bezelyeli pastırmalı tuzlu kek
Pratik Bezelyeli pastırmalı tuzlu kek Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
Bir buçuk su bardağı haşlanmış bezelye
3 adet yumurta
6 dilim ince kıyılmış pastırma
4 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 adet ince kıyılmış sivri biber
1 tatlı kaşığı kekik
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin. En son kekik, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte bir cam kaba veya kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 174 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Dilimlendikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri