Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balkabaklı milföylü kek
Balkabaklı milföylü kek
Pratik Balkabaklı milföylü kek Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar un
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı tozşeker
keki için: 1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı krema ya da süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tarçın

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve tozşekeri kalıbın dibine dökün. Açtığınız milföyü, kek kalıbının içine yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini geniş bir kaba alıp çırpın. Daha sonra kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek ikram edin.


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri