Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Armutlu haşhaşlı kek
Armutlu haşhaşlı kek
Pratik Armutlu haşhaşlı kek Tarifi

Malzemeler: 7-8 kişilik
4-5 adet armut
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı toz karanfil
iki buçuk su bardağı un
2 çorba kaşığı haşhaş
servis için: şekersiz krema

Hazırlanışı: Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Toz karanfil, un ve haşhaşı ilave edip çırpın. 20x30 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Armutların kabuğunu soyun. Limonla ovalayıp, bütün olarak kalıba aldığınız hamurun içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Arzuya göre şekersiz kremayla servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Fulden Ekinci'den kolayca yapılabilecek nefis sütlü bir tatlı tarifi

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri