Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İncirli kek
İncirli kek
Pratik İncirli kek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
iç malzemesi: 1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı zencefil
250 gram incir

Hazırlanışı: Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta ve sütü ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için kuru incirleri zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp su, zencefil ve şekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak orta ateşte ağır bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla bir santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. İncirli iç malzemeyi üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşekeri serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.


Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri