Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek soslu cheesecake
Çilek soslu cheesecake
Pratik Çilek soslu cheesecake Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
Yarım kg un
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
250 gram margarin
250 gram tuzsuz lor peyniri
sos için: 250 gram çilek
3 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın. Margarini eritip ılıttıktan sonra tozşeker ve yumurta karışımına ekleyip karıştırın. Ardından 1 çay bardağı sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, lor peynirini ve unu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. 20-22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika, üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel üzerinde soğutun. Bu arada sos için, çilekleri ve tozşekeri blenderden geçirip püre yapın. Püreyi bir tencereye alıp, sadece rengi değişene kadar kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Keki dilimleyip üzerine sosu gezdirdikten sonra ılıkken servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri