Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı dilimler
Çikolatalı dilimler
Pratik Çikolatalı dilimler Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
4.5 su bardağı hazır kek unu
50 gram kakao
2 çay bardağı tozşeker
250 gram margarin
dolgu malzemesi için: 4 yumurta
3 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı hazır kek unu
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
300 gram ince çekilmiş ceviz içi
150 gram kıyılmış kiraz şekerlemesi
250 gram hindistancevizi
üzeri için: 1 çorba kaşığı kıyılmış kiraz şekerlemesi
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı hindistancevizi

Hazırlanışı: Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru içinde yağlı kağıt bulunan 25x25 cm çapında tepsinin içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yumurtalar ve şekeri çırpın. Diğer dolgu malzemelerini ekleyip karıştırın. Kalıbı fırından alıp hazırladığınız malzemeyi hamurun üzerine yayın. 20 dakika daha pişirin. Çekilmiş ceviz içi, hindistancevizi ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri