Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı dilimler
Çikolatalı dilimler
Pratik Çikolatalı dilimler Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
4.5 su bardağı hazır kek unu
50 gram kakao
2 çay bardağı tozşeker
250 gram margarin
dolgu malzemesi için: 4 yumurta
3 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı hazır kek unu
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
300 gram ince çekilmiş ceviz içi
150 gram kıyılmış kiraz şekerlemesi
250 gram hindistancevizi
üzeri için: 1 çorba kaşığı kıyılmış kiraz şekerlemesi
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kaşığı hindistancevizi

Hazırlanışı: Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru içinde yağlı kağıt bulunan 25x25 cm çapında tepsinin içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yumurtalar ve şekeri çırpın. Diğer dolgu malzemelerini ekleyip karıştırın. Kalıbı fırından alıp hazırladığınız malzemeyi hamurun üzerine yayın. 20 dakika daha pişirin. Çekilmiş ceviz içi, hindistancevizi ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Çocuğunuz için eğlenceli lezzetler hazırlarken bir işbölümü yaparak onu da bu tatlı koşturmaya dahil edebilirsiniz.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri