Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı Kek
Çikolatalı Kek
Pratik Çikolatalı Kek Tarifi

 Malzemeler: (8 Kişilik)
4 Yumurta
200 gr. Margarin
3 Çorba Kaşığı Kanyak
1 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Şeker
200 gr. Bitter Çikolata
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Kekun
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
4 Çorba Kaşığı Kakao
4 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Badem
1 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Çamfıstığı
2 Çay Kaşığı Tarçın
3 Parça Karanfil
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
 
Hazırlanışı:

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtaların akını beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın.
Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakao’yu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45- 50 dakika pişirin.
Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.


Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri