Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı Ekmek Rulosu
Çikolatalı Ekmek Rulosu
Pratik Çikolatalı Ekmek Rulosu Tarifi

Malzemeler:
2 Bardak Un
30 gr Yaş Maya (kıyılmış)
1,5 Çay Bardağı Ilık Süt
3 Adet Kesme Şeker
100 gr Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz

İç Malzemesi :
1 Su Bardağı Fındık (kırılmış)
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Çay Kaşığı Tarçın
100 gr Kıyılmış Çikolata
2 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Adet Yumurtanın Sarısı (beyazını ayırın)
1,5 Fincan Süt

Üzerì İçin :
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeteri Kadar Pudra Şekeri
 
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.
Fındık içi, şeker, tarçın, kıyılmış çikolata, nescafe ve sütü karıştırın. Yumurta akını mikserle kar haline getirin. Unlanmış zeminde merdane ile hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Ortasının her bir tarafına iç malzemesini eşit olarak yerleştirin. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurta akını kaşıkla üzerine sürün.
Yavaşça uç kısımdan başlayarak rulo yapın. Üzerine yumurta sarısını sürün. 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek üzerine pudra şekeri serpin.

Not: Açılan hamur folyo kağıt sererek yapılırsa daha kolay döndürülür.


Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri