Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata soslu top kek
Çikolata soslu top kek
Pratik Çikolata soslu top kek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
sosu için: 80 gram bitter çikolata
80 gram çiğ krema

Hazırlanışı: Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın. Hamuru, yağlanmış ve un serpilmiş küçük tart kalıplarına pay ederek dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika pişirin. Bu arada sosu için, bir kabın içinde kremayı bir taşım kaynatın. İçine bitter çikolatayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sos sıcakken, fırından çıkarttığınız keklerin üzerine döküp servis yapın.

Aşçının notu: Çikolatalı sosu kapalı kapta, 1 hafta buzdolabında muhafaza edebilir ve çocuklarınız için, kahvaltıda ekmek üzerine sürerek kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri