Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Terbiyeli şiş kebap
Terbiyeli şiş kebap
Pratik Terbiyeli şiş kebap Tarifi

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık sizler için terbiyeli şiş kebabın püf noktalarını anlattı...

Malzemeler: (4 şiş için)
yarım kg kuşbaşı et ( süt danasının bonfile yerinden hazırlanmalı. )
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
bir yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı biber ve domates salçası
bir tutam kekik, karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet piyazlık doğranmış soğan
tuz

Hazırlanışı: Eti geniş bir kaba alın. Kabın bir kenarında domates ve biber salçası, zeytinyağı, kekik, karabiber, ince kıyılmış soğan, kırmızı pul biber, yoğurt ve tuzu, soğanların suyu çıkacak şekilde yoğurun. Bu karışımla kuşbaşı etleri iyice karıştırın. En az altı, en fazla 12 saat dinlendirin. Soğanlarını temizledikten sonra şişlere dizip mangalda pişirin.


Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri