Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Terbiyeli şiş kebap
Terbiyeli şiş kebap
Pratik Terbiyeli şiş kebap Tarifi

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık sizler için terbiyeli şiş kebabın püf noktalarını anlattı...

Malzemeler: (4 şiş için)
yarım kg kuşbaşı et ( süt danasının bonfile yerinden hazırlanmalı. )
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
bir yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı biber ve domates salçası
bir tutam kekik, karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet piyazlık doğranmış soğan
tuz

Hazırlanışı: Eti geniş bir kaba alın. Kabın bir kenarında domates ve biber salçası, zeytinyağı, kekik, karabiber, ince kıyılmış soğan, kırmızı pul biber, yoğurt ve tuzu, soğanların suyu çıkacak şekilde yoğurun. Bu karışımla kuşbaşı etleri iyice karıştırın. En az altı, en fazla 12 saat dinlendirin. Soğanlarını temizledikten sonra şişlere dizip mangalda pişirin.


Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri