Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Terbiyeli şiş kebap
Terbiyeli şiş kebap
Pratik Terbiyeli şiş kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (but kısmından)
2 adet sivri biber
1 adet domates
terbiyesi için: yarım diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı: Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişirin. Domates ve biberleri mangalda közleyin. Diğer taraftan adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın. Pişen kebabı servis tabağına alın. Adana soğanı, bulgur pilavı ve közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Adana soğanı: Yarım soğanı piyazlık doğrayıp çukur bir kaba alın. Üzerine küp doğranmış yarım domates, jülyen doğranmış yarım kırmızı biber ve ince kıyılmış 2-3 dal maydanoz ilave edip harmanlayın. Küçük bir kapta 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, pulbiber, yarım limon suyu ve kekiği karıştırın. Soğanın üzerine gezdirin. Kebapla birlikte servis yapın.


Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Yemekevi.tv'de çocukların vazgeçemeyeceği bir tatlı, PANKEK. Ramada Plaza İstanbul Hotel stajeri Banu Yükseler sizler için anlattı...

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri