Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Terbiyeli şiş kebap
Terbiyeli şiş kebap
Pratik Terbiyeli şiş kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (but kısmından)
2 adet sivri biber
1 adet domates
terbiyesi için: yarım diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı: Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişirin. Domates ve biberleri mangalda közleyin. Diğer taraftan adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın. Pişen kebabı servis tabağına alın. Adana soğanı, bulgur pilavı ve közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Adana soğanı: Yarım soğanı piyazlık doğrayıp çukur bir kaba alın. Üzerine küp doğranmış yarım domates, jülyen doğranmış yarım kırmızı biber ve ince kıyılmış 2-3 dal maydanoz ilave edip harmanlayın. Küçük bir kapta 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, pulbiber, yarım limon suyu ve kekiği karıştırın. Soğanın üzerine gezdirin. Kebapla birlikte servis yapın.


Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri