Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tarsusi Kebab
Tarsusi Kebab
Pratik Tarsusi Kebab Tarifi

Malzemeler:
• 200 gr. kuzu budu
• 1 adet kuru soğan
• 10 gr. maydanoz
• 10 gr. kırmızıbiber
• 5 gr. tuz
Garnitür için:
• 2 adet domates
• 1 adet biber
• 20 gr. sumaklı soğan

Hazırlanışı: Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir. Şişe dizilen etler kor ateşte 7-8 dakika pişirilir. Domates, biber, sumaklı soğan ve maydanozdan oluşan garnitür hazırlanır. Yöreye özel ayranlı ekmek ile servis edilir.

Kaynak: Gastronomi


Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri