Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli kebap
Sebzeli kebap
Pratik Sebzeli kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
yarım kırmızı biber
4 dal maydanoz
yarım diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber
servis için: sumaklı soğan
bulgur pilavı
2 adet sivri biber
1 adet domates

Hazırlanışı: Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp kare şişlere geçirin. Ortalarına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişirin. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.

Aşçının notu: Sebzeli kebabı yassı şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada ya da elektrikli ızgarada da pişirebilirsiniz.


Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri