Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli kebap
Sebzeli kebap
Pratik Sebzeli kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
yarım kırmızı biber
4 dal maydanoz
yarım diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber
servis için: sumaklı soğan
bulgur pilavı
2 adet sivri biber
1 adet domates

Hazırlanışı: Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp kare şişlere geçirin. Ortalarına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişirin. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.

Aşçının notu: Sebzeli kebabı yassı şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada ya da elektrikli ızgarada da pişirebilirsiniz.


Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri