Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli kebap
Sebzeli kebap
Pratik Sebzeli kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
yarım kırmızı biber
4 dal maydanoz
yarım diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber
servis için: sumaklı soğan
bulgur pilavı
2 adet sivri biber
1 adet domates

Hazırlanışı: Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp kare şişlere geçirin. Ortalarına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişirin. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.

Aşçının notu: Sebzeli kebabı yassı şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada ya da elektrikli ızgarada da pişirebilirsiniz.


Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri