Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı Kuzu Kebabı
Safranlı Kuzu Kebabı
Pratik Safranlı Kuzu Kebabı Tarifi

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Malzemeler:
Kuzu filetosu
tereyağı
yoğurt
kişniş
pirinç,
üç çeşit dolma biber
kuru kekik, nane
toz safran
taze nane
terayağlı baharatlı sos
deniz tuzu
yarım limon
sarımsak
iran safranı
kakuli

Hazırlanışı: Çukur bir kaba yoğurt konulur. Safran, sarımsak ve deniz tuzu ilave edilir. Normal tuz da olabilir. Toz safran konulup karıştırılır. İyice çırpılır. Yoğurt kendini bırakınca sıvıyağ ilave edilir. Etler elde edilen sosa batırılıp şişlere takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Başka bir şişe kırmızı, sarı ve yeşil dolma biberler, kırmızı soğan ve en son mantarlar ve çeri domates takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Üzerine safranlı tereyağı sürülmüş lavaş da ızgarada pişirilir.

Kakuli ve safranlı pilav hazırlanışı: Tavaya tereyağı konulur. Arkasından haşlanmış pirinçler ilave edilir. Tat ve renk vermesi için safran konulur. Kakule baharat ilave edilir. Karıştırılır.


 


Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiğdem Güler'den farklı bir içlikofte tarifi. Soya kıyması ile yapılan bu yemek hem pratik hem lezzetli..

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Bütün malzemeler shaker’da soğutulur. Grenodine’li şeker gerdanı ile kokteyl bardağının kenarları süslenerek servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri