Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı Kuzu Kebabı
Safranlı Kuzu Kebabı
Pratik Safranlı Kuzu Kebabı Tarifi

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Malzemeler:
Kuzu filetosu
tereyağı
yoğurt
kişniş
pirinç,
üç çeşit dolma biber
kuru kekik, nane
toz safran
taze nane
terayağlı baharatlı sos
deniz tuzu
yarım limon
sarımsak
iran safranı
kakuli

Hazırlanışı: Çukur bir kaba yoğurt konulur. Safran, sarımsak ve deniz tuzu ilave edilir. Normal tuz da olabilir. Toz safran konulup karıştırılır. İyice çırpılır. Yoğurt kendini bırakınca sıvıyağ ilave edilir. Etler elde edilen sosa batırılıp şişlere takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Başka bir şişe kırmızı, sarı ve yeşil dolma biberler, kırmızı soğan ve en son mantarlar ve çeri domates takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Üzerine safranlı tereyağı sürülmüş lavaş da ızgarada pişirilir.

Kakuli ve safranlı pilav hazırlanışı: Tavaya tereyağı konulur. Arkasından haşlanmış pirinçler ilave edilir. Tat ve renk vermesi için safran konulur. Kakule baharat ilave edilir. Karıştırılır.


 


Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri