Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı Kuzu Kebabı
Safranlı Kuzu Kebabı
Pratik Safranlı Kuzu Kebabı Tarifi

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Malzemeler:
Kuzu filetosu
tereyağı
yoğurt
kişniş
pirinç,
üç çeşit dolma biber
kuru kekik, nane
toz safran
taze nane
terayağlı baharatlı sos
deniz tuzu
yarım limon
sarımsak
iran safranı
kakuli

Hazırlanışı: Çukur bir kaba yoğurt konulur. Safran, sarımsak ve deniz tuzu ilave edilir. Normal tuz da olabilir. Toz safran konulup karıştırılır. İyice çırpılır. Yoğurt kendini bırakınca sıvıyağ ilave edilir. Etler elde edilen sosa batırılıp şişlere takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Başka bir şişe kırmızı, sarı ve yeşil dolma biberler, kırmızı soğan ve en son mantarlar ve çeri domates takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Üzerine safranlı tereyağı sürülmüş lavaş da ızgarada pişirilir.

Kakuli ve safranlı pilav hazırlanışı: Tavaya tereyağı konulur. Arkasından haşlanmış pirinçler ilave edilir. Tat ve renk vermesi için safran konulur. Kakule baharat ilave edilir. Karıştırılır.


 


Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri