Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piliç Kebabı
Piliç Kebabı
Pratik Piliç Kebabı Tarifi

Malzemeler:
800 gr Piliç (göğüs kısmı)
40 gr margarin
100 gr Soğan
1 iri diş Sarmısak
200 gr Domates
50 gr Dolmalık biber
100 gr Mantar
4 corba kaşığı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon
 
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.
Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Biberi şerit biçiminde kesin.
Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin. Saplarının uçlarını kesip, atın. Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın. Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın. Süzdürüp, bir kenara alın.
Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin. Ateşi açın. Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin. Tuzunu ve biberini serpin.Domatesi serpiştirin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Kremasını ilave edin. Ardından suyunu verin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın.
 


Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri