Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı Kuzu Kebabı
Patlıcanlı Kuzu Kebabı
Pratik Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi

Malzemeler: (10 Kişilik)
1 kg. bostan patlıcanı
Sıvı yağ (kızartmak için)
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz
 
 
Hazırlanışı:
Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Etleri yıkayıp tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın.
Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun.
Tereyağını bir tencerede eritin. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin.
Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın. Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.


Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri