Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan kebabı
Patlıcan kebabı
Pratik Patlıcan kebabı Tarifi

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Malzemeler: 3 kişilik
400 gram kıyma (Koyunun ve dananın kaburga üstü etlerinden hazırlanmalı. Önce sinirleri ayıklanmalı sonra zırhlanmalı)
3 adet patlıcan
tuz

Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Tuz serperek yoğurun. Patlıcanların ucunu ve sap kısmını kesip atın. Patlıcanları büyüklüğüne göre üç parmak kalınlığında parçalara ayırın. Çok ince kesmeyin, yoksa iyi pişmez.  Şişlere saplarken patlıcanın bütünlüğü bozulmadan dizilmeli. Önce baştaki dilimi şişe takın. Sonra ceviz büyüklünde kıymayı şişe dizin. Bir patlıcan dilimi bir kıyma şeklinde şişleri hazırlayın. Bir şişte bir bütün patlıcan olmalı. Kıymalar, hiçbir zaman patlıcanın üzerine taşmayacak şekilde dizilmeli. Taşırırsanız et de patlıcan da iyi pişmez

Aşçının notu: Patlıcan kebabının kıymasının etini çok iyi seçmek lazım. Mutlaka zırhlanmış et olması lazım. Eğer eti kıyma makinesine atarsanız etin posasını yersiniz. Halbuki zırhlarsanız etin lezzeti kaybolmaz. Zırhlı kıyma ile yapılan patlıcan kebabının lezzeti başka olur.


Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri