Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan kebabı
Patlıcan kebabı
Pratik Patlıcan kebabı Tarifi

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Malzemeler: 3 kişilik
400 gram kıyma (Koyunun ve dananın kaburga üstü etlerinden hazırlanmalı. Önce sinirleri ayıklanmalı sonra zırhlanmalı)
3 adet patlıcan
tuz

Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Tuz serperek yoğurun. Patlıcanların ucunu ve sap kısmını kesip atın. Patlıcanları büyüklüğüne göre üç parmak kalınlığında parçalara ayırın. Çok ince kesmeyin, yoksa iyi pişmez.  Şişlere saplarken patlıcanın bütünlüğü bozulmadan dizilmeli. Önce baştaki dilimi şişe takın. Sonra ceviz büyüklünde kıymayı şişe dizin. Bir patlıcan dilimi bir kıyma şeklinde şişleri hazırlayın. Bir şişte bir bütün patlıcan olmalı. Kıymalar, hiçbir zaman patlıcanın üzerine taşmayacak şekilde dizilmeli. Taşırırsanız et de patlıcan da iyi pişmez

Aşçının notu: Patlıcan kebabının kıymasının etini çok iyi seçmek lazım. Mutlaka zırhlanmış et olması lazım. Eğer eti kıyma makinesine atarsanız etin posasını yersiniz. Halbuki zırhlarsanız etin lezzeti kaybolmaz. Zırhlı kıyma ile yapılan patlıcan kebabının lezzeti başka olur.


Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri