Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan kebabı
Patlıcan kebabı
Pratik Patlıcan kebabı Tarifi

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Malzemeler: 3 kişilik
400 gram kıyma (Koyunun ve dananın kaburga üstü etlerinden hazırlanmalı. Önce sinirleri ayıklanmalı sonra zırhlanmalı)
3 adet patlıcan
tuz

Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Tuz serperek yoğurun. Patlıcanların ucunu ve sap kısmını kesip atın. Patlıcanları büyüklüğüne göre üç parmak kalınlığında parçalara ayırın. Çok ince kesmeyin, yoksa iyi pişmez.  Şişlere saplarken patlıcanın bütünlüğü bozulmadan dizilmeli. Önce baştaki dilimi şişe takın. Sonra ceviz büyüklünde kıymayı şişe dizin. Bir patlıcan dilimi bir kıyma şeklinde şişleri hazırlayın. Bir şişte bir bütün patlıcan olmalı. Kıymalar, hiçbir zaman patlıcanın üzerine taşmayacak şekilde dizilmeli. Taşırırsanız et de patlıcan da iyi pişmez

Aşçının notu: Patlıcan kebabının kıymasının etini çok iyi seçmek lazım. Mutlaka zırhlanmış et olması lazım. Eğer eti kıyma makinesine atarsanız etin posasını yersiniz. Halbuki zırhlarsanız etin lezzeti kaybolmaz. Zırhlı kıyma ile yapılan patlıcan kebabının lezzeti başka olur.


Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri