Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kilis kebabı
Kilis kebabı
Pratik Kilis kebabı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patlıcan
750 gram orta yağlı kıyma
tuz, karabiber, yenibahar
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
4-5 adet domates
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Şişe 1 adet köfte, 1 adet patlıcan olacak şekilde dizin. Izgarada çevirerek pişirin. Diğer taraftan sıvıyağı bir tencereye alıp, halka doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçalarını ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, tencereye tuz, karabiber, yenibahar, limon suyu ve tozşeker ekleyin. Kabuklarını soyup halka doğradığınız domatesleri kebabın üzerine dizin. Domatesler yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri