Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kilis kebabı
Kilis kebabı
Pratik Kilis kebabı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patlıcan
750 gram orta yağlı kıyma
tuz, karabiber, yenibahar
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
4-5 adet domates
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Şişe 1 adet köfte, 1 adet patlıcan olacak şekilde dizin. Izgarada çevirerek pişirin. Diğer taraftan sıvıyağı bir tencereye alıp, halka doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçalarını ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, tencereye tuz, karabiber, yenibahar, limon suyu ve tozşeker ekleyin. Kabuklarını soyup halka doğradığınız domatesleri kebabın üzerine dizin. Domatesler yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri