Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık yoğurtlu kebap
Karışık yoğurtlu kebap
Pratik Karışık yoğurtlu kebap Tarifi

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
70 gr bonfile
70 gr tavuk göğsü
70 gr köfte
1 adet patlıcan
yarım kase süzme yoğurt
100 gr kızarmış küp patates
yarım kase domates sosu veya napoliten
sotelenmiş ve jullien doğranmış sarı, kırmızı ve yeşil biber
etleri marine etmek için açiçek yağı
1 adet soğan suyu(marine için)
tuz ve karabiber(marine için)

Hazırlanışı: Bonfile ve tavuk göğsü 1 gün önceden jullien biçimde kesilerek marine edilir. Patlıcan közlenip süzme yoğurt ile karıştırılır. Kızarmış olan patatesler tavada domates sosla sotelenir. Domates soslu patatesler servis tabağına alınıp üzerine patlıcanlı süzme yoğurdu konulur. Bir gün önceden marine edilmiş etler ve köfte tavada veya ızgarada pişirildikten sonra ilave edilir. Sotelenmiş biberler üzerine konulup servis edilir. İsteğe göre üzerine napoliten sos dökülür.
 


 


Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri