Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşhaş kebap
Haşhaş kebap
Pratik Haşhaş kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
160 gram yağsız kuzu eti (boşluk kısmından)
yarım kırmızı biber
tuz, karabiber
1 adet domates
2 adet sivri biber

Hazırlanışı: Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin. Fazla ezmeden karıştırın. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taraftan soğan piyazını hazırlayın. Pişen kebabı şişten çıkarıp servis tabağına alın. Soğan piyazı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Haşhaş kebabı yassı çöp şişlere takıp yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Ayrıca elinizle şekillendirerek bir tepsi içinde fırında da pişirebilirsiniz.

Soğan piyazı: 4 dal taze soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz, yarım kırmızı biber ve bir tutam sumak ekleyin. Harmanlayıp kebapla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri