Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşhaş kebap
Haşhaş kebap
Pratik Haşhaş kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
160 gram yağsız kuzu eti (boşluk kısmından)
yarım kırmızı biber
tuz, karabiber
1 adet domates
2 adet sivri biber

Hazırlanışı: Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin. Fazla ezmeden karıştırın. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taraftan soğan piyazını hazırlayın. Pişen kebabı şişten çıkarıp servis tabağına alın. Soğan piyazı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Haşhaş kebabı yassı çöp şişlere takıp yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Ayrıca elinizle şekillendirerek bir tepsi içinde fırında da pişirebilirsiniz.

Soğan piyazı: 4 dal taze soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz, yarım kırmızı biber ve bir tutam sumak ekleyin. Harmanlayıp kebapla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri