Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşhaş kebap
Haşhaş kebap
Pratik Haşhaş kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
160 gram yağsız kuzu eti (boşluk kısmından)
yarım kırmızı biber
tuz, karabiber
1 adet domates
2 adet sivri biber

Hazırlanışı: Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin. Fazla ezmeden karıştırın. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taraftan soğan piyazını hazırlayın. Pişen kebabı şişten çıkarıp servis tabağına alın. Soğan piyazı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Haşhaş kebabı yassı çöp şişlere takıp yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Ayrıca elinizle şekillendirerek bir tepsi içinde fırında da pişirebilirsiniz.

Soğan piyazı: 4 dal taze soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz, yarım kırmızı biber ve bir tutam sumak ekleyin. Harmanlayıp kebapla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Çocuklar için bol vitaminli, vitamin değeri çok yüksek bir çorba tarifi. Serimaris Geredeli'nin tarifini mutlaka deneyin.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri