Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıstıklı kebap
Fıstıklı kebap
Pratik Fıstıklı kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) file antepfıstığı
2 adet sivri biber
1 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taraftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Sumaklı soğan: 1 adet küçük boy kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp küçük bir kaba alın. Üzerine jülyen doğranmış yarım kırmızı biber, 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz ve sumak ekleyip harmanlayın. Kebapla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri