Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıstıklı kebap
Fıstıklı kebap
Pratik Fıstıklı kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) file antepfıstığı
2 adet sivri biber
1 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taraftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Sumaklı soğan: 1 adet küçük boy kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp küçük bir kaba alın. Üzerine jülyen doğranmış yarım kırmızı biber, 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz ve sumak ekleyip harmanlayın. Kebapla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri