Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fıstıklı kebap
Fıstıklı kebap
Pratik Fıstıklı kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) file antepfıstığı
2 adet sivri biber
1 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taraftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.

Sumaklı soğan: 1 adet küçük boy kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp küçük bir kaba alın. Üzerine jülyen doğranmış yarım kırmızı biber, 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz ve sumak ekleyip harmanlayın. Kebapla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri