Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dizme Patlıcan Kebabı
Dizme Patlıcan Kebabı
Pratik Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
 
Hazırlanışı:
Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin. Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin. Lavaş ekmekle servise sunun.


Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri