Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyti kebap
Beyti kebap
Pratik Beyti kebap Tarifi

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Malzemeler: (4 şiş için)
400 gram kıyma (koyunun ve süt danasının kaburga üstü etinden hazırlanmalı
etlerin ilk önce sinirleri temizlenmeli, sonra zırhla zırhlanmalı.)
1 adet çok ince kıyılmış soğan
9-10  diş çok ince kıyılmış sarımsak
bir çay kaşığı biber salçası
yarım çay kaşığı domates salçası
çok az zeytinyağı
karabiber, yenibahar, tuz

Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Sarımsak, ince kıyılmış soğan, biber ve domates salçası, bir tutam karabiber, bir tatlı kaşığı pulbiber, yarım çorba kaşığı kadar zeytinyağı, tuz ve bir tutam yenibaharı ilave edip iyice harmanlayın. İyice yoğurduğunuz eti yassı şişlere saplayın. Elinizi ıslatarak şişlere yerleştirin ve şekil verin.

Aşçının notu: Dilerseniz çok ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz. Mangalda maydanozlar fazla yandığı için biz tercih etmiyoruz.


Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri