Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Alinazik
Alinazik
Pratik Alinazik Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
1 adet orta boy patlıcan
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet tırnak pide
1 çay kaşığı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın. Diğer taraftan patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup ince kıyın. 1 tatlı kaşığı tereyağı tuz ve sarımsak ekleyip servis tabağına alın. Pişen eti şişten çıkarıp bıçakla kıyın. Patlıcanın üzerine yerleştirin. Kalan tereyağını kızdırıp, pulbiberi yakın. Tırnak pideyi dilimleyin. Üzerine tereyağlı pulbiber gezdirip, alinazikle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Alinazik hazırlarken eti yassı çöp şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada da pişirebilirsiniz. Alinazik Adana, Urfa ve şiş kebapla da hazırlanabilir.


Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri