Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Alinazik
Alinazik
Pratik Alinazik Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
1 adet orta boy patlıcan
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet tırnak pide
1 çay kaşığı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın. Diğer taraftan patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup ince kıyın. 1 tatlı kaşığı tereyağı tuz ve sarımsak ekleyip servis tabağına alın. Pişen eti şişten çıkarıp bıçakla kıyın. Patlıcanın üzerine yerleştirin. Kalan tereyağını kızdırıp, pulbiberi yakın. Tırnak pideyi dilimleyin. Üzerine tereyağlı pulbiber gezdirip, alinazikle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Alinazik hazırlarken eti yassı çöp şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada da pişirebilirsiniz. Alinazik Adana, Urfa ve şiş kebapla da hazırlanabilir.


Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri