Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Alinazik
Alinazik
Pratik Alinazik Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
1 adet orta boy patlıcan
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet tırnak pide
1 çay kaşığı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın. Diğer taraftan patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup ince kıyın. 1 tatlı kaşığı tereyağı tuz ve sarımsak ekleyip servis tabağına alın. Pişen eti şişten çıkarıp bıçakla kıyın. Patlıcanın üzerine yerleştirin. Kalan tereyağını kızdırıp, pulbiberi yakın. Tırnak pideyi dilimleyin. Üzerine tereyağlı pulbiber gezdirip, alinazikle birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Alinazik hazırlarken eti yassı çöp şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada da pişirebilirsiniz. Alinazik Adana, Urfa ve şiş kebapla da hazırlanabilir.


Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri