Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Adana kebap
Adana kebap
Pratik Adana kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
100 gram yağlı kıyma
1 çay kaşığı biber salçası
2 dal maydanoz
tuz, pulbiber
2 adet domates
3 adet sivri biber

Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Avucunuzu hafifçe ıslatıp eti şişe takın. Kömür ateşinde sık sık çevirerek pişirin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Havucu rendeleyin. Kaynayan suyun içine tortelliniyi dökün. 4 dakika kaynatın. Fasulyeleri tortellininin içine ekleyin, 2 dakika daha pişirin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri