Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şeftali kebabı
Şeftali kebabı
Pratik Şeftali kebabı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg kıyma
1 demet maydanoz
3 adet orta boy soğan
tuz, karabiber
400 gram kuzu gömleği

Hazırlanışı: Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin. Malzeme özleşene kadar yoğurun. Kuzu gömleğini uzun şeritler halinde kesin. Üzerine kıymalı harçtan koyup sarma sarar gibi sarın. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Fırında ya da ızgarada pişirip servis yapın.


Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri