Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şeftali kebabı
Şeftali kebabı
Pratik Şeftali kebabı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg kıyma
1 demet maydanoz
3 adet orta boy soğan
tuz, karabiber
400 gram kuzu gömleği

Hazırlanışı: Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin. Malzeme özleşene kadar yoğurun. Kuzu gömleğini uzun şeritler halinde kesin. Üzerine kıymalı harçtan koyup sarma sarar gibi sarın. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Fırında ya da ızgarada pişirip servis yapın.


Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri