Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çökertme kebabı
Çökertme kebabı
Pratik Çökertme kebabı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
200 gram dana biftek
2 adet orta boy patates
2 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
tuz
kızartmak için: sıvıyağ
üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Hazırlanışı: İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın. İyice çırpıp servis tabağına dökün. Üzerine önce patatesleri daha sonra etleri yerleştirin. Tuz serpin. Tereyağını kızdırıp toz kırmızıbiberi yakın. Tabağın üzerine gezdirip servis yapın.


İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri