Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Poached Eggs (Hollandez Soslu) Poached Eggs (Hollandez Soslu)
Pratik Poached Eggs (Hollandez Soslu) Tarifi

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...


Ispanaklı gözleme Ispanaklı gözleme
Pratik Ispanaklı gözleme Tarifi

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.


Kök kavurma Kök kavurma
Pratik Kök kavurma Tarifi

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.


Minik pizzalar Minik pizzalar
Pratik Minik pizzalar Tarifi

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.


Zeytinli ekmekler Zeytinli ekmekler
Pratik Zeytinli ekmekler Tarifi

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.


Çiftlik usulü omlet Çiftlik usulü omlet
Pratik Çiftlik usulü omlet Tarifi

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...


Menemen Menemen
Pratik Menemen Tarifi

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.


Peynirli Omlet Peynirli Omlet
Pratik Peynirli Omlet Tarifi

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.


Pirinçli Omlet Pirinçli Omlet
Pratik Pirinçli Omlet Tarifi

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.


Güveçte Yumurta Güveçte Yumurta
Pratik Güveçte Yumurta Tarifi

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.


Sahanda Yumurta Sahanda Yumurta
Pratik Sahanda Yumurta Tarifi

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.


Sebze İçli Omlet Sebze İçli Omlet
Pratik Sebze İçli Omlet Tarifi

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.


Çıtır sosisler Çıtır sosisler
Pratik Çıtır sosisler Tarifi

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...


Bademli tereyağı Bademli tereyağı
Pratik Bademli tereyağı Tarifi

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.


Fırında İzmir tulumu Fırında İzmir tulumu
Pratik Fırında İzmir tulumu Tarifi

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.


Bazlama Bazlama
Pratik Bazlama Tarifi

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.


Kakuleli turunçgil reçeli Kakuleli turunçgil reçeli
Pratik Kakuleli turunçgil reçeli Tarifi

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.


Peynirli poğaça Peynirli poğaça
Pratik Peynirli poğaça Tarifi

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.


Bademli ekmek Bademli ekmek
Pratik Bademli ekmek Tarifi

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.


Damla sakızlı ekmek Damla sakızlı ekmek
Pratik Damla sakızlı ekmek Tarifi

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri