Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Poached Eggs (Hollandez Soslu)
Poached Eggs (Hollandez Soslu)
Pratik Poached Eggs (Hollandez Soslu) Tarifi

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Malzemeler: (1 kişilik)
2 yumurta
2 dilim tost ekmeği
2 dilim jambon
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
250 gr hollandez sos

Hazırlanışı: Kaynayan suya tuz ve sirke koyun. Yumurtaları kaynayan suya kırın ve isteğe bağlı olarak 3-5 dakika arasında pişirin. Tost ekmeklerini kızartıp halka şeklinde kesin. Janbonları ayrı bir tavada kızartıp ekmeklerin üzerine koyun. Pişirmiş olduğunuz yumurtaları jambonun üzerine koyun. Son olarak üzerine hollandez sos döküp isteğe bağlı olarak fırında biraz kızartabilirsiniz.

Hollandez Sos

Malzemeler:
15 ml limon suyu
45 gr yumurta sarısı
20 ml su
0.5 gr biber (toz beyaz biber)
25 ml sirke
100 gr tereyağı

Hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın. Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.


Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu tarife bayılacaksınız...

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri