Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Damla sakızlı ekmek
Damla sakızlı ekmek
Pratik Damla sakızlı ekmek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı süt
yarım paket tereyağı
yarım çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
3 su bardağı un
bir tutam tuz
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin. Diğer yanda, bir havanda damla sakızını, pudra şekeri ile iyice dövün. Daha sonra tüm malzemeyi iyice birbirine yedirerek yoğurun (sütün kesinlikle sıcak olmaması gerekir, aksi halde mayanın kesilmesine neden olur). Şekillendirilen hamuru 2 saat kadar mayalandırın ve 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.


Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri