Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Damla sakızlı ekmek
Damla sakızlı ekmek
Pratik Damla sakızlı ekmek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı süt
yarım paket tereyağı
yarım çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
3 su bardağı un
bir tutam tuz
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin. Diğer yanda, bir havanda damla sakızını, pudra şekeri ile iyice dövün. Daha sonra tüm malzemeyi iyice birbirine yedirerek yoğurun (sütün kesinlikle sıcak olmaması gerekir, aksi halde mayanın kesilmesine neden olur). Şekillendirilen hamuru 2 saat kadar mayalandırın ve 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.


Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri