Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu bulgur topları
Yoğurtlu bulgur topları
Pratik Yoğurtlu bulgur topları Tarifi

Malzemeler: (4-6 Kişilik)
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 tutam pulbiber
2 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
tuz, karabiber
 
Hazırlanışı: 1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip, geniş bir kaba alın. Un, tuz ve karabiberi ilave edin. Yoğurarak hamur kıvamına getirin. Elinizle koparıp, minik toplar yapın. Tencerede su kaynatın. Çok az tuz katın. Köfteleri suya alıp, haşlayın. Kevgirden geçirip, tabağa alın. Diğer tarafta sarmısakları dövüp, yoğurda katın. Bulgur toplarının üzerinde gezdirin. Üzerinin sosunu hazırlayın. Bunun için, 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. 1 çorba kaşığı salça ve bir tutam pulbiberle karıştırın. Köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Maksimum
 


1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri