Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pilavlı tabak köfte
Pilavlı tabak köfte
Pratik Pilavlı tabak köfte Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
300 gr kıyma
1/2 kg Amerikan pirinci
100 gr taze kaşar
salça (az)
2 dilim bayaf ekmek
tuz, karabiber, köfte baharı
ayçiçek yağı
 
Hazırlanışı:
Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan yumurta büyüklüğünde ve şeklinde parçalar koparın. Bu parçaların iç kısımlarını parmağınızda oyarak içersine yaptığınız pilavdan ilave edin. Pilavlı köttelerin üzerine kaşar rendesi, az miktarda salça ekledikten sonra kızgın olarak ısıtılmış fırına sürerek pişirin. Servisi yaparken arzuya göre patates, garnitür bezelye kullanabilirsiniz.

Kaynak: Maksimum
 


Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri