Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Püreli dalyan köfte
Püreli dalyan köfte
Pratik Püreli dalyan köfte Tarifi

Malzemeler:
750 gr orta yağlı kıyma
3 adet yumurta
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı köfte baharı
1/2 çay bardağı hardal
2 adet havuç
2 adet patates
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
tuz, çok az sıvı yağ
alüminyum folyo

Hazırlanışı: Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım. Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım. Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım. Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım. Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım. Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım. Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım. Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim. Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim. Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım. Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim. Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım. Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.

Kaynak: Maksimum
 


Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri