Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Püreli dalyan köfte
Püreli dalyan köfte
Pratik Püreli dalyan köfte Tarifi

Malzemeler:
750 gr orta yağlı kıyma
3 adet yumurta
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı köfte baharı
1/2 çay bardağı hardal
2 adet havuç
2 adet patates
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
tuz, çok az sıvı yağ
alüminyum folyo

Hazırlanışı: Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım. Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım. Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım. Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım. Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım. Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım. Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım. Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim. Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim. Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım. Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim. Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım. Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.

Kaynak: Maksimum
 


Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri