Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pür Lezzet
Pür Lezzet
Pratik Pür Lezzet Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
250 gr Orta Yağlı Kıyma
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Ufalanmış Ekmek İçi
3 Domates
3 Patates
2 Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kimyon, Tuz, Karabiber
 
Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.
Patlıcanları yıkayıp, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sıvı yağda kızartın. Patates ve domateslerin kabuklarını temizleyerek yuvarlak dilimleyin.
Yuvarlak fırın kabına köfte, patates, domates ve patlıcanları sırt sırta dizin. Salçayı yarım çay bardağı suda eriterek yemeğin üzerine gezdirin. Bir kaşık tereyağı ilave ederek 200 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Maksimum.com
 


Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri