Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Milföyde köfte
Milföyde köfte
Pratik Milföyde köfte Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet milföy hamuru
yeteri kadar un
1 adet yumurtanın sarısı
köfte için: 200 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Hazırlanışı: Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın. Köfteyi hazırlamak için, kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek için, sirke, zeytinyağı, salça, tuz ve baharatları ilave edin. İyice yoğurup, açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri