Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimek köftesi
Mercimek köftesi
Pratik Mercimek köftesi Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı sıcak su
bir buçuk su bardağı ince bulgur
4 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
bir buçuk çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
4 dal taze soğanın yeşil kısımları
yarım demet maydanoz, tuz
servis için: marul yaprakları

Hazırlanışı: Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve ince bulguru mercimeğin üzerine ilave edip karıştırın. 10 dakika demlenmesi için kapalı olarak bir kenara alın. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Domates ve biber salçasını ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Harcı mercimeğe ekleyin. Üzerine limon suyu, pulbuber, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Elinizle şekil verip, marul yaprakları ile birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi / Fatoş Yağcı'nın tarifi


 


Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri