Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lahanalı köfte
Lahanalı köfte
Pratik Lahanalı köfte Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
lahana için: 3 domates
1 soğan
1 tatlı kaşığı margarin
400 gr lahana
150 ml su
150 gr süt kreması
tuz
köfte için: 2 dilim bayat ekmek
tuz, 1 soğan
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
kırmızı tozbiber, karabiber
kızartmalık yağ

Hazırlanışı: Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın.
Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun. Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin. Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun. Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun. Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.

Kaynak: Maksimum


Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri