Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepekli rulo köfte
Kepekli rulo köfte
Pratik Kepekli rulo köfte Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
4 adet yumurta
bir buçuk su bardağı un
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
köfte için: 500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı antepfıstığı
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon, fesleğen
tuz
kızartmak için: sıvıyağ
sosu için: 2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
6 adet mantar
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı: Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kıyma, kıyılmış soğan, sarımsak, antepfıstığı, ufalanmış ekmek, kaşar peyniri, karabiber, kimyon, fesleğen ve tuzu derin bir kaba alarak yoğurun. Küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak uzun köfteler yapın. Köfteleri kreplerin içine sararak yuvarlak kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını salması için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sosu hazırlamak için, domatesleri rendeleyin. İçine kıyılmış sarımsak, mantar, sıvıyağ ve kekiği ekleyerek pişirin. Sosu servis tabağına alın. Üzerine kepekli rulo köfteleri yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri