Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepekli rulo köfte
Kepekli rulo köfte
Pratik Kepekli rulo köfte Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
4 adet yumurta
bir buçuk su bardağı un
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
köfte için: 500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı antepfıstığı
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon, fesleğen
tuz
kızartmak için: sıvıyağ
sosu için: 2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
6 adet mantar
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı: Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kıyma, kıyılmış soğan, sarımsak, antepfıstığı, ufalanmış ekmek, kaşar peyniri, karabiber, kimyon, fesleğen ve tuzu derin bir kaba alarak yoğurun. Küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak uzun köfteler yapın. Köfteleri kreplerin içine sararak yuvarlak kesin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını salması için kağıt havlu üzerine çıkartın. Sosu hazırlamak için, domatesleri rendeleyin. İçine kıyılmış sarımsak, mantar, sıvıyağ ve kekiği ekleyerek pişirin. Sosu servis tabağına alın. Üzerine kepekli rulo köfteleri yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri