Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak köftesi
Kabak köftesi
Pratik Kabak köftesi Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
4 silme çorba kaşığı un
½ su bardağı süt
tuz, karabiber
½ su bardağından 1 parmak fazla rendelenmiş kaşar peyniri
½ su bardağı ekmek içi
3 adet kabak

Hazırlanışı: Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.T opaklanmaması için sürekli karıştırın. Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin. İyice karıştırın. Karışımdan 1 çorba kaşığı alın. Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın. Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Maksimum
 


Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Domates ve soğanın kabuğunu soyun. Çarliston biber ve domatesin çekirdekli kısmını temizleyin.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri