Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak köftesi
Kabak köftesi
Pratik Kabak köftesi Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
4 silme çorba kaşığı un
½ su bardağı süt
tuz, karabiber
½ su bardağından 1 parmak fazla rendelenmiş kaşar peyniri
½ su bardağı ekmek içi
3 adet kabak

Hazırlanışı: Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edin. Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.T opaklanmaması için sürekli karıştırın. Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin. İyice karıştırın. Karışımdan 1 çorba kaşığı alın. Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın. Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Maksimum
 


Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri