Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta sucuk köfte
Kağıtta sucuk köfte
Pratik Kağıtta sucuk köfte Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
750 gram pirzola kapağından çekilmiş kıyma
2 çorba kaşığı sucuk baharatı
1 baş sarımsak
250 gram mantar
3 adet domates
6 adet sivri biber
yağlı kağıt

Hazırlanışı: Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun. Daha sonra 24 saat dinlendirin. Kıymayı 6 eşit parçaya ayırın ve her bir parçadan 1 parmak kalınlığında köfteler hazırlayın. Köftelerin her birini birer yağlı kağıt parçasının üzerine yayın. Küp doğranmış mantarı köftelerin üzerine paylaştırın. Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri yerleştirip köfteleri yağlı kağıtlara sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Patates kızartması veya püre ile birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Yörede et yemekleri ve köftelerin yanında patates kızartması veya patates püresi ikram edilir.


Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri