Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta sucuk köfte
Kağıtta sucuk köfte
Pratik Kağıtta sucuk köfte Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
750 gram pirzola kapağından çekilmiş kıyma
2 çorba kaşığı sucuk baharatı
1 baş sarımsak
250 gram mantar
3 adet domates
6 adet sivri biber
yağlı kağıt

Hazırlanışı: Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun. Daha sonra 24 saat dinlendirin. Kıymayı 6 eşit parçaya ayırın ve her bir parçadan 1 parmak kalınlığında köfteler hazırlayın. Köftelerin her birini birer yağlı kağıt parçasının üzerine yayın. Küp doğranmış mantarı köftelerin üzerine paylaştırın. Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri yerleştirip köfteleri yağlı kağıtlara sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Patates kızartması veya püre ile birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Yörede et yemekleri ve köftelerin yanında patates kızartması veya patates püresi ikram edilir.


Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri