Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı Köfte
Ispanaklı Köfte
Pratik Ispanaklı Köfte Tarifi

Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 baş soğan
çeyrek bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kekik
yeteri kadar tuz, karabiber
ıspanaklı iç için: 500 gr ıspanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
100 gr kaşar peyniri
 
Hazırlanışı: lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyin. Bir iki kere karıştırıp ateşi kısın. lspanaklar yumuşayıncaya kadar yavaş ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Fazla suyunu süzdürerek içine kaşar peynirini ilave edin. Diğer tarafta köftelik kıyma, ufalanmış ekmek içi, ince doğranmış soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kekik karıştırıp çok iyi yoğurun. 2 ceviz büyüklügünde parçalar alın. Bu parçaları inceltin. İçine ıspanaklı iç koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Maksimum
 


lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri