Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu köfteler
Havuçlu köfteler
Pratik Havuçlu köfteler Tarifi

Malzemeler: 15 adet için
400 gram köftelik kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı ufalanmış tarhun
tuz, karabiber
içi için: 2 adet rendelenmiş havuç
2 adet dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı ufalanmış keçi peyniri
bulamak için: 2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu
kızartmak için: sıvıyağ
sos için: 2 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın. İçi için havuç, sarımsak ve keçi peynirini karıştırın. Kıymalı malzemeden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde yassılaştırıp, ortasına havuçlu karışımdan 1 çorba kaşığı koyun ve yuvarlayarak köfte haline getirin. Hazırladığınız köfteleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sos için mayonez, yoğurt, kimyon, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Köftelerle birlikte servis yapın.

Tarhun: Yemeklere çeşni kadar. Salata, omlet, kavuk yemekleri ve çeşitli soslarda kullanılır. Çay olarak içilebilir. İştah açıcı, hazmı kolaylaştırıcı, spazm giderici, idrar, gaz söktürücü özelliği olduğu bilinmektedir.


Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri