Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balıkbudu köfte
Balıkbudu köfte
Pratik Balıkbudu köfte Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg mezgit veya levrek fileto
1 adet soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış pirinç
tuz
pane için: 2 su bardağı un
4 adet yumurta
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin. Kıyılmış sarımsak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Sıvıyağda kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın.

Aşçının notu: Balık kıyması yerine tavuk kıyması ve az miktarda köri kullanarak, yukarıdaki malzemelerle “Tavukbudu köfte” de hazırlayabilirsiniz.
Pirincin kırılmasını istemiyorsanız, tüm malzemeyi iyice yoğurduktan sonra pirinci ekleyin. Daha sonra kısa bir süre yoğurun.

Kaynak: Sofra


Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri